Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» πιθανώς πίσω από το χτύπημα στο υπ. Απασχόλησης

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 13:00
UPD:13:15
A- A A+

Στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» παραπέμπει η συνδεσμολογία του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη κοντά στο υπουργείο Απασχόλησης στις 2:53 τα ξημερώματα.

Όπως διαπίστωσαν οι πυροτεχνουργοί πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό αποτελούμενο από ένα επιτραπέζιο ρολόϊ, ένα κοινό πυροκροτητή, μια εννιάβολτη μπαταρία και μεγάλη ποσότητα αμμωνιοδυναμίτιδα.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, η συνδεσμολογία είναι ίδια με εκείνη που είχε χρησιμοποιηθεί το 2003 στο διπλό χτύπημα της Ευελπίδων, όπου είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάωει τότε με τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», η νεοεμφανισθείσα οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η ίδια οργάνωση έκανε την εμφάνισή της το Μάιο του 2004 με το τριπλό χτύπημα έξω από το αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας.

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στο χτύπημα στο υπουργείο Απασχόλησης από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε αρκετές υλικές ζημιές στα γύρω κτίρια, ενώ πλέον εκφράζονται ανησυχίες και για νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμάτων έξω από το κτίριο του υπουργείου, ενώ 10 λεπτά πριν από την έκρηξη προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Πριν από την έκρηξη φύλακας του υπουργείου διέκρινε ένα νεαρό άτομο να προσεγγίζει το κτίριο και πλέον καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει κάποιο σκίτσο του αγνώστου που θα βοηθήσει τις έρευνες της αστυνομίας.

Λόγω του συμβάντος, οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Απασχόλησης θα παραμείνουν κλειστές σήμερα και αύριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή