Κόντρα Παυλόπουλου - Αλαβάνου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Π. Παυλόπουλος: «Οι προσωπικές συνεντεύξεις έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ΑΣΕΠ»
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 14:17
A- A A+

Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και φωτογραφικές προκηρύξεις για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, τόνισε σήμερα κατηγορηματικά ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου.

«Σε ό,τι αφορά τον στενό δημόσιο φορέα με το νόμο 3250 του 2004, που έφερε το υπουργείο Εσωτερικών, η πρόσληψη στο δημόσιο τομέα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ επεκτάθηκε και για τους εργαζομένους με μερική απασχόληση και καταργήθηκαν οι μεσάζοντες», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε ό,τι αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αρμόδιο είναι το υπουργείο Απασχόλησης.

Στην παρατήρηση του προέδρου του ΣΥΝ για υπονόμευση των αντικειμενικών κριτηρίων με τις προσωπικές συνεντεύξεις, ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε ότι οι προσωπικές συνεντεύξεις έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ΑΣΕΠ και γίνονται μόνο εφόσον τις εγκρίνει. «Όπου δεν γίνονται οι προσλήψεις από το ίδιο το Ανώτατο Συμβούλιο αλλά από φορέα πάλι καθορίζεται από το ΑΣΕΠ το οποίο ορίζει και την πλειοψηφία των μελών των Επιτροπών Αξιολόγησης», πρόσθεσε ο κ Παυλόπουλος και χαρακτήρισε αδιάβλητο το σύστημα των προσωπικών συνεντέυξεων.

Πέρα από το θέμα των προσωπικών συνεντεύξεων, ο κ. Αλαβάνος ζήτησε από την κυβέρνηση να δοθεί κατάλογος με τους δημόσιους φορείς όπου υπάρχουν «ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι». Απηύθυνε επισης ερώτηση στην κυβέρνηση για το αν υπάρχουν σύμβουλοι υπουργών με εταιρείες «ενοικίασης εργαζομένων», οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος, λειτουργούν ως παράσιτα στο δημόσιο τομέα και διαμορφώνουν τις διαδικασίες προσλήψεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή