Μολυβιάτης: Καμία αλλαγή στη διεύρυνση της Ε.Ε. με την Τουρκία

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 16:28
UPD:19:00
A- A A+

Η θέση της Ελλάδος για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν έχει μεταβληθεί, ενώ καμία χώρα στην Ε.Ε. δεν έχει θέσει θέμα αναθεώρησης της απόφασης του Συμβουλίου Κορυφής του Δεκεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων σε Ολλανδία και Γαλλία δε θα πρέπει να ανακόψουν τη διεύρυνση με την Τουρκία, αλλά και τη διαδικασία επικύρωσης του Ευρωσυντάγματος στις υπόλοιπες χώρες.

Ο κ. Μολυβιάτης σημείωσε πως θα πρέπει να ερμηνευτούν τα μηνύματα από τα δημοψηφίσματα και μετά τη λήξη της διαδικασίας επικύρωσης, τον Οκτώβριο του 2006, το συμβούλιο Κορυφής να επανεξετάσει την κατάσταση.

Για το Κυπριακό είπε, ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για επανέναρξη των συνομιλιών, και απέκλεισε κατηγορηματικά την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι εκτός από τα δημοψηφίσματα η διαπραγμάτευση ήταν ήδη πολύ βεβαρημένη και δύσκολη λόγω της πρόσφατης διεύρυνσης.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τις διαπραγματεύσεις, όμως η έκβαση αυτής της διαπραγμάτευσης είναι αβέβαιη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή