Ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η αναστολή του «βασικού μετόχου»

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 19:42
A- A A+

Την αποδοχή του ΠΑΣΟΚ βρήκε η ρύθμιση της κυβέρνησης για το «βασικό μέτοχο», μετά την αφαίρεση της παραγράφου 2 της σχετικής τροπολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι με τη ρύθμιση αναστέλλεται η ισχύς του νόμου 3310/2005, από την ημερομηνία ψήφισης της τροπολογίας έως την 31/10/2005, με εξαίρεση τις διατάξεις των άρθρων 11 και 12 παρ. 29 του νόμου αυτού.

Ωστόσο, αφαιρέθηκε η δεύτερη παράγραφος της τροπολογίας βάσει της οποίας «με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και του κατά περίπτωση υπουργού ρυθμίζεται κάθε ειδικό, λεπτομερειακό και τεχνικό ζήτημα που αφορά τις ρυθμίσεις της προηγουμένης παραγράφου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης είχε αναγγείλει ότι θα ψηφίσει την τροπολογία εφόσον αφαιρείτο η συγκεκριμένη παράγραφος, καθώς -όπως είπε- έδινε τη δυνατότητα στον υπουργό, κάτω από το τραπέζι, να συνεννοείται με το ΕΣΡ, ποια πιστοποιητικά θα χορηγούσε και σε ποιους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κρύψει στο συρτάρι δύο προειδοποιητικές επιστολές της Κομισιόν, ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή πήγε στις Βρυξέλλες και υπερασπίστηκε το νόμο και το Σύνταγμα.

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέο νόμο, σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι η αντιπαράθεσή τους έγινε για τη συμβατότητα του νόμου με το κοινοτικό δίκαιο και όχι για το ποιος ελέγχει την ενημέρωση και το ποιος νέμεται τις προμήθειες.

Ο βουλευτής του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η Κομισιόν δεν ζητά την τροποποίηση του νόμου αλλά τη μη εφαρμογή συνταγματικής διάταξης. «Επρεπε να επιλέξετε το δρόμο του ευρωδικαστηρίου», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς