Ποτάμι: Καμπάνια για τους εργαζόμενους που δεν πληρώνονται

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 11:15
UPD:11:24
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Καμπάνια για την αντιμετώπιση του προβλήματος της απλήρωτης εργασίας ξεκινά το Ποτάμι.

«Σε πάρα πολλές επιχειρήσεις -των Media, της εστίασης, της ενέργειας και πολλών άλλων- οι άνθρωποι δουλεύουν και δεν πληρώνονται για μήνες και αυτό έχει γίνει καθεστώς επειδή και οι άνθρωποι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας χθες στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης αναπτύσσοντας τις προτάσεις του κόμματος, «πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους», ενώ «το κράτος έχει αρκετά δισεκατομμύρια που χρωστά στις επιχειρήσεις». «Εμείς λέμε ότι αυτά τα χρήματα που οφείλει το κράτος και που δεν μπορεί να τα αποδώσει στις επιχειρήσεις να είναι εγγυήσεις στην τράπεζα για να πάρουν οι άνθρωποι λεφτά από την τράπεζα μόνο για μισθοδοσία. Ο επιχειρηματίας δηλαδή να μην μπορεί να πάρει λεφτά. Μέχρι τώρα δεν μπορεί να πάρει κάποιος λεφτά βάζοντας ως εγγύηση τα λεφτά που του χρωστάει το δημόσιο. Εμείς λέμε αυτό να αλλάξει υπέρ των εργαζομένων», εξήγησε.

STAR KENTRIKIS ELLADAS

Σημειωνεται ότι το Ποτάμι έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορούν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, ανώνυμα ή επώνυμα, καταθέτοντας τη δική του ιστορία απλήρωτης εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή