Jaguar F-PACE: Aπόλυτη σε στιλ, επιδόσεις και πρακτικότητα

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 16:13
UPD:19/07/2016 11:53
A- A A+

Σε μια εποχή διαρκών αλλαγών, η Jaguar δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη και να μην παρακολουθήσει τα νέα trend στο χώρο του αυτοκινήτου. Με εχέγγυα την μακρά παράδοση στους τομείς της πολυτέλειας και των υψηλών επιδόσεων, μπαίνει, πλέον, σε μια κατηγορία που κερδίζει ολοένα έδαφος. Και, μάλιστα «ηχηρά». Διότι, η ολοκαίνουρια F-PACE προβάλει ως απόλυτο SUV επιδόσεων, με DNA σπορ αυτοκινήτου. Με αισθητική που προκαλεί και απαράμιλλα επιβλητικό στιλ, εγκαινιάζει τη νέα εποχή της μάρκας, που, χαρακτηρίζεται, πέραν των άλλων, από άνεση και πρακτικότητα στο μέγιστο βαθμό.

Εμπνευσμένη από την F-TYPE, η F-PACE έχει έντονα δυναμικά στοιχεία. Χωρίς να υπερβάλει σε τίποτε, εν τούτοις, τραβάει τα βλέμματα, απ’ όπου και αν περάσει. Το αμάξωμα ρέει, κυριολεκτικά, σε γραμμές εκλεπτυσμένες, είναι αρμονικό και δείχνει να κινείται ακόμη και όταν βρίσκεται σε στάση. Η μεγάλη κυψελοειδής μάσκα μπροστά, μαζί με τους αεραγωγούς στα δύο κάτω άκρα και τα μακρόστενα φώτα, η μεγάλη πτέρυγα ψηλά στην 5η πόρτα και οι απολήξεις των εξατμίσεων  πιστοποιούν, μεταξύ άλλων, τις «ανήσυχες» διαθέσεις της!

Στην γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνεται ο 2λιτρος ντίζελ με απόδοση 180 ίππων και ο επίσης 2λιτρος βενζίνης με απόδοση 240 ίππων. Βεβαίως, υπάρχει 3λιτρος ντίζελ 300 ίππων, όπως και 3λιτρος βενζίνης με 340 ή 380 ίππους! Για να γίνει αντιληπτό πόσο έχει προσαρμοσθεί η εν λόγω εταιρία στις απαιτήσεις της εποχής, παραθέτουμε, ενδεικτικά, τις μετρήσεις των καταναλώσεων για την έκδοση 2.0 Pure Turbo Diesel Manual: 5,7 λίτρα στα 100 χλμ στον αστικό κύκλο, 4,5 στον  υπεραστικό και 4,9 στο συνδυασμένο. Οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι μόλις 129 γμ/χλμ. Με διπλά ψαλίδια αλουμινίου στις μπροστινές αναρτήσεις και σύστημα Integral Link στις πίσω, η F-PACE εξασφαλίζει εκπληκτικό κράτημα κάτω από όλες τις συνθήκες, δίνοντας πραγματική χαρά στον οδηγό της, ανάλογη με αυτήν που σου παρέχουν μόνο τα σπορ μοντέλα.

Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, στοιχείο στην F-PACE είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει και ως πρακτικό αυτοκίνητο στην καθημερινότητα. Όπως φαίνεται οι δημιουργοί της θέλησαν και σε αυτόν τον τομέα να ανεβάσουν τον πήχη. Το πορτ μπακγάζ είναι πάνω από ένα μέτρο, ενώ, με πεσμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους 1,8 μ.  Ιδιαίτερα άνετοι είναι οι χώροι για τους πίσω επιβάτες καθώς παρέχονται 955 χλστ για τα πόδια και 65 χλστ για τα γόνατά τους, ενώ, η πανοραμική γυάλινη οροφή ενισχύει την αίσθηση της ευρυχωρίας. Παράλληλα, οι πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να πάρουν κλίση προς τα πίσω με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να χαλαρώνουν οι επιβάτες στα πολύωρα ταξίδια. Στην καμπίνα της F-Pace υπάρχουν συνολικά 13 θήκες για αποθήκευση αντικειμένων, τρεις παροχές ρεύματος και τέσσερεις θύρες USB.

Η F-Pace κυκλοφορεί, ήδη, ανάμεσά μας. Οι τυχεροί που θα την αποκτήσουν κερδίζουν, εκτός των άλλων, Jaguar Care (Service Plan 3 ετών), Extended Warranty (Επέκταση 2 ετών) και Δωρεάν Πανευρωπαϊκή Οδική Βοήθεια Jaguar. Περισσότερες πληροφορίες στο  www.jaguar.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή