Πρακτορείο Ανατολή: Στους 90 οι νεκροί κατά την απόπειρα πραξικοπήματος

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 10:08
UPD:11:34
REUTERS/STRINGER

Τραυματίας σε δρόμο της Άγκυρας.

A- A A+

Στους 90 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε 1.154 ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος τη νύχτα στην Τουρκία, η οποία απέτυχε, αφότου πλήθη κόσμου ανταποκριθηκαν στην έκκληση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να βγουν στους δρόμους. 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση των δυνάμεων που στηρίζουν την τουρκική κυβέρνηση για την εκκαθάριση θυλάκων πραξικοπηματιών, που επιχείρησαν να αναλάβουν την εξουσία χρησιμοποιώντας τανκ και στρατιωτικά ελικόπτερα.

Μεταξύ των νεκρών είναι και οι 16 στρατιώτες που σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το διοικητή της γενικής ασφάλειας Τζελαλετίν Λεκεσίζ, κατά την επιχείρηση των αστυνομικών στο γενικό επιτελείο στρατοχωροφυλακής.

Έχουν επίσης συλληφθεί 1.374 στρατιωτικοί, ενώ αποπέμφθηκαν 29 συνταγματάρχες και 5 ανώτατοι αξιωματικοί.

Το πρωί τα τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν εικόνες από διάφορες περιοχές στην 'Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, στρατιώτες να παραδίδονται στους αστυνομικούς, αλλά και στους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην Τουρκία, σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, μετά την παράδοση των στρατιωτικών, ένας από αυτούς δολοφονήθηκε από το πλήθος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή