Σταϊνμάιερ: Ο διορισμός Τζόνσον δείχνει ότι η Μέι είναι δεσμευμένη στο Brexit

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 23:36
UPD:15/07/2016 09:34
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

Αναφερόμενος στον κ. Τζόνσον, ο κ. Σταϊνμάιερ σημείωσε πως είναι ένας «έξυπνος πολιτικός, αρκετά πεπειραμένος. Ελπίζω ότι αντιλαμβάνεται τα καθήκοντά του με έναν τρόπο που θα επιτρέψει στη Μεγάλη Βρετανία να διατηρήσει μια καλή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και επίσης με τη Γερμανία» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η απόφαση της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι να διορίσει τον Μπόρις Τζόνσον υπουργό Εξωτερικών, δείχνει πως είναι δεσμευμένη να οδηγήσει τη χώρα της εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα από τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF.

EURONEWS

Αναφερόμενος στον κ. Τζόνσον, ο κ. Σταϊνμάιερ σημείωσε πως είναι ένας «έξυπνος πολιτικός, αρκετά πεπειραμένος. Ελπίζω ότι αντιλαμβάνεται τα καθήκοντά του με έναν τρόπο που θα επιτρέψει στη Μεγάλη Βρετανία να διατηρήσει μια καλή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και επίσης με τη Γερμανία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή