Παυλίνα Στυλιανού: «…θα θέλαμε να αγαπηθεί αυτό το είδος ακόμα περισσότερο…»

Η περφόμερ μιλά για την παράσταση «Danser dans le Noir»
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 11:20
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Μέσα από την τελευταία της μουσική πρόταση για αυτή τη σεζόν, με τίτλο «Danser dans le Noir» («Xoρεύοντας στο σκοτάδι»), η περφόρμερ Παυλίνα Στυλιανού θα παρασύρει το κοινό με την αισθαντική φωνή της σε μια μαγευτική βραδιά, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Ιλίου Μέλαθρον), την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, και μας μιλά για την παράστασή της.

Πού είναι αφιερωμένο το «Danser dans le Noir»;

«Στον έρωτα, τον θάνατο, το άγνωστο, το σκοτάδι και την αναγέννηση της ψυχής».

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του;

«Swing cabaret κομμάτια με dark στοιχεία, βαλς, τάνγκο και τζαζ διασκευές. Επικεντρωνόμαστε, κυρίως, σε κομμάτια των K. Weill, J. Brel, E. Piaf, M. Dietrich, Γ. Σπανού, Σ. Κραουνάκη κ.ά.».

Με ποια κριτήρια επιλέξατε τα τραγούδια;

«Οι επιρροές μου προέρχονται, κυρίως, από το θέατρο, την κλασική μουσική, την αγάπη μου για τη γαλλική γλώσσα και τον Brecht. Τα περισσότερα τραγούδια που έχω επιλέξει συνδέονται με προσωπικά βιώματα, που επιθυμώ να μοιραστώ με το κοινό. Είναι ένας εξωστρεφής τρόπος έκφρασης, που μας γοητεύει ως μουσικούς, και μια πρόκληση να δοκιμαστούμε σε ένα ιδιαίτερο είδος, που δεν ακούγεται τόσο συχνά στην Ελλάδα. Παρόλο που το κοινό που μας παρακολουθεί είναι ιδιαίτερα θερμό, θα θέλαμε να αγαπηθεί αυτό το είδος ακόμα περισσότερο, ιδίως από τις νεότερες ηλικίες».

Πού φιλοδοξείτε να ταξιδέψετε το κοινό;

«Μέσα από ακούσματα της  belle époque και του μεσοπολέμου, φθάνοντας στο dark cabaret του σήμερα, φιλοδοξούμε οι θεατές να μπουν σε ένα διαφορετικό μουσικό περιβάλλον και να βυθιστούν για λίγο στην ατμόσφαιρα της εποχής. Πρόθεσή μας είναι να βιώσουν μέσα από τη μουσική μας ιδιαίτερες στιγμές και συναισθήματα και να περιπλανηθούν στους δρόμους του Παρισιού και του Βερολίνου».  

Συντελεστές

Παυλίνα Στυλιανού (Pavlina Styl): επιμέλεια παραγωγής - φωνή, Μάνος Κιτσικόπουλος: πιάνο, Παναγιώτης Καψαμπέλης: κιθάρα, Αντώνης Αρβανίτης: κοντραμπάσο, Σεραφείμ Τουρίκας: ντραμς.

Πληροφορίες

Νομισματικό Μουσείο: Πανεπιστημίου 12 - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 3610067, ηλεκτρονικά: email: [email protected], Facebook: Nomismatiko Mouseio Garden.

Προτεινόμενα για εσάς