Υπερήφανος που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κύπρου δηλώνει τουρκοκύπριος αθλητής

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2005 16:51
A- A A+

Υπερήφανος που συμμετείχε -και διακρίθηκε κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια στα 800 και τα 1.500 μέτρα- στους αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης με τα χρώματα της εθνικής Κύπρου, δήλωσε ο τουρκοκύπριος αθλητής Ζαφέρ Σουκουσιού.

«Είναι μόνο η αρχή. Κανένας δεν μπορεί να μου στερήσει αυτή την επιτυχία για την οποία δούλεψα σκληρά με τον τουρκοκύπριο προπονητή μου Λεβέντ Ουλκούν», δήλωσε ο Σουκουσιού, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν ανησυχεί για τις αντιδράσεις ορισμένων στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Η εθνικιστική τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Boλκάν», σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, χαρακτηρίζει μέγα σκάνδαλο τη συμμετοχή του Σουκουσιού με τα χρώματα της εθνικής Κύπρου και καλεί τον υπουργό Αθλητισμού του ψευδοκράτους να τιμωρήσει παραδειγματικά τόσο τον αθλητή, όσο και τον προπονητή του.

Ο Ζαφέρ Σουκουσιού, όπως και άλλοι τουρκοκύπριοι αθλητές, έχει εγγραφεί στο δυναμικό του Γυμναστικού Συλλόγου Παγκύπρια, ΓΣΠ, και προπονούνται συστηματικά στις ελεύθερες περιοχές, με την υποστήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητικού Στίβου και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή