Μία κάποια λύσις

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2005 17:59

A- A A+

Οι Ολλανδοί, συνιδρυτές με τη Γαλλία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έδωσαν τη χαριστική βολή στο κείμενο της Συνταγματικής Συνθήκης. Και θα είναι η Βρετανία εκείνη που θα αναλάβει να ενταφιάσει το όνειρο της πολιτικής και κοινωνικής Ευρώπης http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/06/1058413.htm .

Η Ε.Ε. δεν διαθέτει ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα «σχέδιο Β» στο αποκαλούμενο ευρωπαϊκό Σύνταγμα, όμως ένα «σχέδιο Δ», όπως Δημοκρατία, δηλαδή οι ηγέτες να αφουγκραστούν την κοινή γνώμη, θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση της παρούσας κρίσης. Αυτά δήλωσε μία ευρωκράτης ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα επικοινωνίας, Μαργκότ Βάλστρομ.

«Το λέω, μισοαστεία, ωστόσο μπορεί να προκύψει κάτι θετικό, ας κάνουμε αμέσως πράξη αυτό το σχέδιο Δ. Είναι πρωταρχικό να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες της Ευρώπης: ότι εισακούστηκαν, ότι καταλάβαμε κάτι από τα δημοψηφίσματα. Και βέβαια ότι γίναμε περισσότερο ανοικτοί, ότι στο μέλλον θα είμαστε δημοκρατικότεροι», πρόσθεσε.

Ακόμη πιο ενδιαφέροντα αυτά που παραδέχτηκε σε μία αποστροφή του λόγου της: «Το σχέδιο του ευρωπαϊκού Συντάγματος είναι το προϊόν μιας ελίτ, όπως άλλωστε και όλη η Ευρωπαϊκή Ενωση. Λειτουργεί τόσο καλά (η Ε.Ε.), όσο το βεβαιώνει η διευθύνουσα ελίτ, όσο οι πρωταγωνιστές των αποφάσεων ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή