Θλιβερή επέτειος - 24 χρόνια από τον χαμό του Θάνου Αξαρλιάν σε επίθεση της 17Ν

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 15:35
UPD:15:44
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Είκοσι τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά με ρουκέτα από την «17 Νοέμβρη», που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, στη διασταύρωση των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής.

Κώστας Μπακογιάννης: Το χτύπημα σε έναν είναι χτύπημα σε όλους

Σε μήνυμά του στο Facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε αμέσως μετά την επίθεση στις 14 Ιουλίου 1992 και έγραψε:

«Ο Θάνος Αξαρλιάν θα ήταν σήμερα μόλις 44 ετών. Με την οικογένεια του, ίσως και με τα παιδιά του. Με τις αγωνίες, τους φόβους και τις ελπίδες που μοιραζόμαστε όλοι. Κάποιοι του έκοψαν την ανάσα. Κι όμως, το μίσος, η βία και η αδικία ζουν ακόμα. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς μας δεν είναι μόνος, ότι το χτύπημα σε έναν είναι χτύπημα σε όλους, ότι ο πόνος του ενός είναι πόνος όλων μας. Ως εδώ!».

«Η μνήμη του θα μένει πάντα ζωντανή και θα μας υπενθυμίζει ότι απέναντι στην τρομοκρατία οφείλουμε να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή