Μ. Βαρβιτσιώτης: Κίνδυνος έξωσης της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 20:33
UPD:20:35
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστηρίζει, ότι υπήρξε ολιγωρία για την μετεγκατάσταση (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ορατός είναι ο κίνδυνος της έξωσης της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού, σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που με επίκαιρη ερώτησή του θέτει το ζήτημα της στέγασης λόγω της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προβλέψει από το 2012 την υποχρέωση του ΤΑΙΠΕΔ για την εξεύρεση και παραχώρηση στο υπ. Ναυτιλίας, παραθαλάσσιας έκτασης για την μεταφορά της ΜΥΑ, το οποίο ανελάμβανε και το κόστος της μετεγκατάστασης της, ενώ από το 2013, έχει υπογραφεί συνυποσχετικό μεταξύ των εμπλεκομένων Υπουργείων και του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το οποίο παρεχωρείτο χώρος για την εγκατάσταση της Μονάδας μέσα στο Ναυτικό Οχυρό στο Σχιστό – Σκαραμαγκά».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστηρίζει, ότι υπήρξε ολιγωρία για την μετεγκατάσταση, ενώ ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς, «για το ακριβές στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία μετεγκαταστάσεως, καθώς και για το πότε προβλέπεται η ΜΥΑ να μεταφερθεί στις νέες της εγκαταστάσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή