Οι πρώτες εικόνες από τη «συνάντηση» του Juno με τον Δία

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 15:41
UPD:15:54
TWITTER/@NASAJuno

Στις πρώτες φωτογραφίες διακρίνεται ο μισός πλανήτης (με τον υπόλοιπο μισό να είναι σκοτεινός), καθώς και τρεις από τους μεγαλύτερους δορυφόρους του. 

A- A A+

Τις πρώτες εικόνες από την ιστορική του συνάντηση με τον Δία απέστειλε το διαστημόπλοιο Juno (Ήρα), λίγες ημέρες αφότου τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Στις πρώτες φωτογραφίες, τις οποίες δημοσίευσε η NASA την Τετάρτη, διακρίνεται ο μισός πλανήτης (με τον υπόλοιπο μισό να είναι σκοτεινός), καθώς και τρεις από τους μεγαλύτερους δορυφόρους του. 

Το διαστημόπλοιο «Juno» εκτοξεύθηκε από τη Γη τον Αύγουστο του 2011, με σκοπό μέσα στην επόμενη πενταετία να καλύψει μία απόσταση 2,89 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων και να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Δία.

EURONEWS

Αξιοποιώντας και τα αποτελέσματα προηγούμενων αποστολών, το Juno θα παρέχει νέες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τη γέννηση, τόσο του λεγόμενου «γίγαντα των αερίων», όσο και ολόκληρου του ηλιακού συστήματος.

Με μάζα 318 φορές μεγαλύτερη από αυτήν τη Γης, ο Δίας είναι τόσο μεγάλος που θα μπορούσε να περιλάβει στο εσωτερικό του όλους τους άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο Δίας «υποδέχθηκε» το Juno με ένα εντυπωσιακό σέλας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή