Συγκέντρωση εργαζομένων της «Μαρινόπουλος» έξω από το υπ. Εργασίας

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 10:19
UPD:13:23
naftemporiki.gr
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος» στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει κηρυχθεί έως τις 12 το μεσημέρι στα καταστήματα και τις αποθήκες της εταιρείας στην Αττική.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

NAFTEMPORIKI.GR

Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή της μισθοδοσίας τους και τη δισφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Σύμφωνα με τον Άχμετ Μουσταφά, εργαζόμενο στη «Μαρινόπουλος», μέλος της διοίκησης του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου Μαρινόπουλος, οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους και ζητούν την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας του Ιουνίου και ολόκληρου του επιδόματος αδείας.

Οι εργαζόμενοι, εντός της ημέρας, αναμένεται να συνεδριάσουν, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μουσταφά χαρακτήρισε την κατάσταση ως τραγική. «Οι εργαζόμενοι είμαστε στην ανασφάλεια και απλήρωτοι για τον Ιούνιο και το επίδομα έχει μπει σε δόσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, δήλωσε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων του Μαρινόπουλου, όπως και στον αγώνα των υπόλοιπων εργαζομένων, που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. «Τους καλούμε να οργανώσουν την πάλη τους. Είναι ο μόνος δρόμος, για να μπορέσουν να πληρωθούν και να μην χάσουν τη θέση εργασίας τους, γιατί είναι γνωστό ότι οι εργοδότες κάνουν διάφορες επιλογές και αφήνουν τους εργαζόμενους στο δρόμο» τόνισε ο κ. Κατσώτης. 

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία εργαζομένων της Μαρινόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή