BMW X4 M40i: Επιταχύνοντας στον δρόμο της εξέλιξης

Με 360 ίππους, υπόσχεται μέγιστη οδηγική απόλαυση
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 16:03
UPD:16:04
Ralph Wagner
A- A A+

Δεν σταματάει η εξέλιξη στην BMW, αντιθέτως τρέχει με υψηλές ταχύτητες, όπως στην περίπτωση της κορυφαίας έκδοσης της σειράς Χ4, της M40i. Το απόλυτα «δεμένο» αυτό σύμμικτο μοντέλο της βαυαρικής φίρμας συνδυάζει αριστοτεχνικά κουπέ και SUV σε ένα Sports Activity Coupe (SAC).

Οι αποκλειστικές χρωματικές πινελιές στο εμπρός τμήμα του οχήματος και τους εξωτερικούς καθρέπτες σε μεταλλική Ferric Grey, καθώς και οι αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου Μ 20 ιντσών με σχέδιο διπλών ακτίνων και ελαστικά UHP διαφορετικά εμπρός/πίσω, σε συνδυασμό με το σπορ σύστημα εξαγωγής με έλεγχο βαλβίδων και μαύρες χρωμιωμένες απολήξεις εξαγωγής και στις δύο πλευρές, τονίζουν τη μοναδικότητα της νέας BMW X4 M40i.

Το εσωτερικό αποπνέει έντονα τον χαρακτήρα M. Το δερμάτινο τιμόνι M, ο επιλογέας σχέσεων M, τα σπορ καθίσματα και τα διακοσμητικά των μαρσπιέ δίνουν μια πρόγευση οδηγικής απόλαυσης, όπως η ψηφιακή ονομασία «X4 M40i» στο ταμπλό οργάνων.

Ένας νέος εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας M Performance TwinPower Turbo γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη νέα BMW X4 M40i. Ο βενζινοκινητήρας αποδίδει 360 ίππους μεταξύ 5.800 και 6.000 σ.α.λ. από 3.000 κ. εκ. και μέγιστη ροπή 465 Nm (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,6 λτ/100 χλμ, εκπομπές CO2 στον μικτό κύκλο: 199 γμ/χλμ).

Με αυτόν τον ισχυρό κινητήρα και την προηγμένη τεχνολογία M Performance TwinPower Turbo, η BMW X4 M40i επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από πέντε δεύτερα, μέχρι την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική ταχύτητα των 250 χλμ/ώρα.

Πιο σκληρά ελατήρια και αντιστρεπτικές δοκοί, αυξημένο κάμπερ στον εμπρός άξονα, προδιαγραφές M Performanceγ για τους προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες και σύστημα BMW xDriveAWD (με χαρακτηριστικά RWD και Performance Control) διασφαλίζουν ουδέτερη απόκριση αυτοδιεύθυνσης και μειωμένες κλίσεις αμαξώματος για μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή