Secret Conversations: Δοκιμή υπηρεσίας «μυστικών μηνυμάτων» στο Messenger του Facebook

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 12:46
UPD:12:46
http://newsroom.fb.com/
A- A A+

Υπηρεσία ανταλλαγής προσωπικών μηνυμάτων (Secret Conversations), τα οποία εξαφανίζονται μετά από ένα χρονικό διάστημα, δοκιμάζει το Facebook για την εφαρμογή Messenger του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η υπηρεσία αυτή προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση της «καλύτερης υποστήριξης συζητήσεων για ευαίσθητα θέματα», αν και ήδη οι επικοινωνίες στο Messenger χαρακτηρίζονται από «ισχυρά συστήματα ασφαλείας».

Η δοκιμαστική αυτή νέα υπηρεσία, περιλαμβάνει one-to-one μυστικές συνομιλίες στο Messenger, με end-to-end κρυπτογράφηση, και μηνύματα που μπορούν να διαβαστούν μόνο σε μία συσκευή του παραλήπτη. «Αυτό σημαίνει πως τα μηνύματα προορίζονται μόνο για εσάς και τον συνομιλητή- κανέναν άλλον, ούτε εμάς» αναφέρεται σχετικά.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ορίσει το χρονικό διάστημα για το οποίο κάθε μήνυμα που αποστέλλεται, θα παραμένει ορατό και αναγνώσιμο στη συζήτηση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί το Signal Protocol της Open Whisper Systems.

Η έναρξη μιας μυστικής συζήτησης με κάποιον άλλον είναι προαιρετική, από τη στιγμή που πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το Messenger από διαφορετικές συσκευές, και η εν λόγω λειτουργία επιτρέπει την ανάγνωση μηνυμάτων μόνο από μία. «Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε πως σε μυστικές συζητήσεις δεν υποστηρίζουμε ακόμα υλικό όπως GIFs και βίντεο, πληρωμές ή άλλα δημοφιλή χαρακτηριστικά του Messenger» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προς το παρόν η λειτουργία Secret Conversations είναι διαθέσιμη σε περιορισμένη, δοκιμαστική βάση, αλλά αναμένεται διεύρυνση της διάθεσης της επιλογής μέσα στο καλοκαίρι.

Προτεινόμενα για εσάς