Βρετανία: Μόνη υποψήφια για την πρωθυπουργία η Μέι - Αποχώρησε η Λίντσομ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 14:18
UPD:15:16
REUTERS/ANDREW YATES

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

A- A A+

Η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι είναι πλέον η μόνη υποψήφια για την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας και την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, καθώς η μόνη αντίπαλός της, Άντρια Λίντσομ, αποχώρησε από την κούρσα.

Η κ. Λίντσομ, σε δήλωσή της, ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι διαθέτει αρκετή υποστήριξη από τη βάση και τα στελέχη του κόμματος ώστε να ηγηθεί μιας σταθερής και αποτελεσματικής κυβέρνησης για το Ηνωμένο Βασίλειο.

SKY NEWS

Από την κούρσα για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία και την ηγεσία της βρετανικής Κεντροδεξιάς είχαν αποκλειστεί, σε προηγούμενους γύρους ψηφοφοριών στην κοινοβουλευτική ομάδα οι Μάικλ Γκόουβ, Στέφεν Κραμπ και Λίαμ Φοξ.

Τυπική διαδικασία η επικύρωση της νίκης της Μέι

Πλέον, θα ακολουθήσει η επίσημη διαδικασία για την επικύρωση του νέο ρόλου της κ. Μέι, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής του κόμματος που είναι αρμόδια για την εκλογή ηγεσίας.

Ο Γκρέιχαμ Μπρέιντι έκανε τη δήλωση αυτή μερικά λεπτά αφού η Αντρέα Λίντσομ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα.

Μόλις επικυρωθεί ως επικεφαλής των Συντηρητικών, η κ. Μέι θα γίνει αυτομάτως η νέα πρωθυπουργός, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο ηγέτη Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο κ. Μπρέιντι δεν κατέστησε σαφές ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να αναλάβει η κ. Μέι τους δύο ρόλους, όμως δήλωσε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί «πολύ σύντομα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή