Επίσημη διαδικασία για εκλογή νέου ηγέτη στους Εργατικούς εκκίνησε η Άντζελα Ιγκλ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 14:18
UPD:15:36
REUTERS/HANDOUT

Η βουλευτής του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, Άντζελα Ιγκλ.

A- A A+

Η βουλευτής του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μεγάλη Βρετανία, Άντζελα Ιγκλ, εκκίνησε διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη στο κόμμα, διεκδικώντας την εκλογή της και την αποπομπή του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στη δήλωσή της ανέφερε ότι ο τελευταίος δεν είναι επαρκής για να νικήσει το κυβερνών, κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα.

«Σήμερα ανακοινώνω την απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος», τόνισε η κ. Ιγκλ.

«Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν είναι ικανός να παράσχει την ηγεσία που χρειάζεται το κόμμα - νομίζω ότι εγώ είμαι. Δεν είμαι "μπλερική", δεν είμαι "μπραουνική" και δεν είναι "κορμπινική", είμαι ο εαυτός μου», πρόσθεσε, απαντώντας στις κατηγορίες ότι εκφράζει τη δεξιά, αστική πτέρυγα του κόμματος έναντι του ριζοσπάστη αριστερού κ. Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών εξελέγη το 2015, με την υποστήριξη αριστερών ακτιβιστών της βάσης του κόμματος. Ωστόσο, έχει βρεθεί σε σύγκρουση με τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του, οι οποίοι ενέκριναν πρόσφατα πρόσταση μομφής εναντίον του, με 172 ψήφους, έναντι 40 που τον υποστήριξαν και τεσσάρων που απείχαν.

Οι περισσότεροι τον κατηγόρησαν ότι δεν ήταν πραγματικά υπέρ της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε., παρά την επίσημη θέση του ίδιου και του κόμματος και ότι διεξήγαγε τη σχετική καμπάνια χωρίς πάθος.

Την εκκίνηση της διαδικασίας επιβεβαίωσε και ο γραμματέας του κόμματος Ίαν ΜακΝίκολ. Τον λόγο πλέον θα έχει η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος που θα ασχοληθεί με το τυπικό μέρος της διοργάνωσης της εκλογής.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή