Euro 2016: Οι απρόσκλητοι επισκέπτες του τελικού

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 13:26
UPD:15:58
REUTERS/Carl Recine
A- A A+

Τι κι αν περίπου 80.000 θεατές, στην πλειονότητά τους Γάλλοι, χρειάστηκε να κλείσουν αρκετούς μήνες νωρίτερα το εισιτήριό τους, για να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Euro 2016 ο οποίος διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού;

Τελικά, την καλύτερη θέση μεταξύ των θεατών εξασφάλισε ένα σμήνος από νυχτοπεταλούδες, το οποίο «εισέβαλε» στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που φιλοξένησε τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Γαλλία.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, χιλιάδες νυχτοπεταλούδες κάλυψαν πολλές γωνιές του γηπέδου, από τα σημαιάκια του κόρνερ μέχρι τα δίχτυα των τερμάτων, προκαλώντας σε άλλους αμηχανία και σε ορισμένους χαμόγελα.

Αφού οι 22 ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά το ζέσταμά τους, οι διοργανωτές επιστράτευσαν… σκούπες, με την έναρξη του αγώνα να πραγματοποιείται κανονικά, αν και δεν αποχώρησαν όλοι οι απρόσκλητοι επισκέπτες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η επίθεση από το σμήνος αποδίδεται στο γεγονός πως κάποια από τα φώτα του γηπέδου έμειναν ανοιχτά όλο το προηγούμενο βράδυ.

REUTERS/DARREN STAPLES

Η νυχτοπεταλούδα ανήκει στην ίδια τάξη με την πεταλούδα, στα Λεπιδόπτερα. Συνήθως δεν έχει έντονα χρώματα, ενώ η κύρια μορφολογική διαφορά της με την πεταλούδα, βρίσκεται στις κεραίες και τα φτερά.

REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σε αντίθεση με την ενήλικη νυχτοπεταλούδα, η οποία τρέφεται με νέκταρ λουλουδιών, μύκητες και ιδρώτα, η προνύμφη (γνωστή και ως σκόρος) κάποιων ειδών προτιμά τις ίνες από ρούχα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή