Εκθεση για τα 60 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 22:03
A- A A+

Την αξία της συνειδητής προσπάθειας για καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των λαών, χάρη στην οποία ο πόλεμος μπορεί να απομακρυνθεί, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα στην ομιλία της, κατά τα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια της έκθεσης με θέμα «60 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - Ελληνες και Αυστραλοί στον κοινό αγώνα για την ελευθερία», που διοργανώθηκε από το Ιδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Στα εκθέματα περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό από το Πολεμικό Μουσείο της Αυστραλίας (Australian War Memorial) που παρουσιάζεται πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Επίσης, εκτίθεται υλικό από το Πολεμικό Μουσείο Ελλάδας, το Ελληνικό Λογοτεχνικό Αρχείο, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, το Μουσείο Μάχης της Κρήτης και Εθνικής Αντίστασης, το Ιδρυμα Κ. Μητσοτάκη καθώς και από προσφορές ιδιωτών.

Η έκθεση, που φιλοξενείται στον Εκθεσιακό Χώρο του Κοινοβουλίου στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, στην Πλατεία Συντάγματος, θα είναι ελεύθερη για το κοινό από Δευτέρα έως και Παρασκευή 09.00 έως 20.00, το Σάββατο 09.00 έως 17.00 και την Κυριακή 09.00 έως 15.00.

Προτεινόμενα για εσάς