Ταξιδιωτικές οδηγίες για τις ΗΠΑ

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 21:04
UPD:21:07
REUTERS/CARLO ALLEGRI
A- A A+

Οι ΗΠΑ εκδίδουν συχνά- πυκνά ταξιδιωτικές οδηγίες, στις οποίες καλούν Αμερικανούς να αποφεύγουν χώρες με βίαια επεισόδια ή πολιτική αναταραχή. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, έχουν καταστεί οι ίδιες αντικείμενο ταξιδιωτικών οδηγιών, στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων και της έκρυθυμης κατάστασης, που επικρατεί στο Ντάλας και άλλες πόλεις. 

Τουλάχιστον τρεις χώρες έχουν, σύμφωνα με το Reuters, εκδώσει οδηγίες, στις οποίες προειδοποιούν τους πολίτες τους να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση, όταν επισκέπτονται πόλεις των ΗΠΑ. Πρόκειται για τις Μπαχάμες, χώρα της Καραϊβικής, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά στην οδηγία ότι οι πολίτες "θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί όταν επισκέπτονται πόλεις, οι οποίες βρίσκονται σε αναβρασμό μετά τον θάνατο νέων Αφρομερικανών από πυρά αστυνομικών». Καλούνται δε «ειδικά οι νεαροί άνδρες σε ενδεχόμενη αλληλεπίδραση με την αστυνομία να είναι συνεργάσιμοι». Το Μπαχρέιν από την πλευρά του κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες του να προσέχουν «σε πόλεις με διαδηλώσεις ή περιοχές με συνωστισμό». Προσοχή συνέστησαν σε φοιτητές και άλλους πολίτες τους στις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Υπενθυμίζεται ότι μόνο αυτόν τον μήνα οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για το Μπαγκλαντές, τη Βενεζουέλα, το Ιράκ και το Μάλι. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή