Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομίας από τον Γ. Παπανδρέου

Συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την Παρασκευή
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 12:52
UPD:13:00
A- A A+

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών υπέβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής η πρόταση μομφής να επεκταθεί σε συζήτηση για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λέγοντας πως η οικονομία και ο προϋπολογισμός δεν είναι θέμα ενός προσώπου, αλλά ολόκληρης της κυβέρνησης.

Μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι χαίρεται γιατί η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης σε αυτή.

Η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, διέκοψε τη συζήτηση και σύμφωνα με τον κανονισμό θα συνεχιστεί την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καμπή καθοριστικής σημασίας για την πορεία της στον 21ο αιώνα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για αναβολές και καθυστερήσεις», τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, υπογραμμίζοντας ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα απαιτούνται ρήξεις με τις αποτυχημένες πρακτικές και την αναβλητικότητα των περασμένων δεκαετιών.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσει η οικονομία και να αντιμετωπιστεί η ανεργία», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή