Καμπότζη: Τελευταία προειδοποίηση στα ΜΜΕ για τη χρήση τίτλου ευγενείας

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 14:13
UPD:14:19
EPA/MAK REMISSA

Ο πρωθυπουργός Χουν Σεν (φωτ. αρχείου) και η σύζυγός του Μπουν Ράνι, ο πρόεδρος της Γερουσίας Σάι Κουμ, ο πρόεδρος της Βουλής Χενγκ Σαμρίν, ο υπουργός Εσωτερικών Σαρ Κενγκ και ο υπουργός του βασιλικού παλατιού Κονγκ Σαμ Ολ διατηρούν τον τίτλο Σάμντεκ.

A- A A+

Η Καμπότζη απηύθυνε τελευταία προειδοποίηση προς τα δίκτυα των μέσων ενημέρωσης να χρησιμοποιούν τον ανώτατο τιμητικό τίτλο Σάμντεκ ("Samdech") για τους ανώτατους ηγέτες της χώρας, διαφορετικά θα διώκονται νομικά.

Ο τίτλος Σάμντεκ απονέμεται από τον βασιλιά σε εθνικούς ηγέτες που έχουν υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του έθνους και του θρόνου.

Ο πρωθυπουργός Χουν Σεν και η σύζυγός του Μπουν Ράνι, ο πρόεδρος της Γερουσίας Σάι Κουμ, ο πρόεδρος της Βουλής Χενγκ Σαμρίν, ο υπουργός Εσωτερικών Σαρ Κενγκ και ο υπουργός του βασιλικού παλατιού Κονγκ Σαμ Ολ διατηρούν τον τίτλο Σάμντεκ.

Ο υπουργός Πληροφόρησης διέταξε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο τα δίκτυα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν τον τιμητικό τίτλο και το έκανε πάλι τον Μάιο, θέτοντας ως καταληκτική προθεσμία τον Ιούνιο για τη χρήση του τίτλου στα άρθρα των μέσων ενημέρωσης.

Ο υπουργός δήλωσε με ανακοίνωσή του ότι τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης συμμορφώθηκαν με την εντολή, αλλά ορισμένα μέσα εξακολουθούν να μην την εφαρμόζουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή