Iron Man: Ο ήρωας της δημοφιλούς σειράς αλλάζει φύλο

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 08:20
A- A A+

Ο συγγραφέας της Marvel, Brian Michael Bendis, αποκάλυψε ότι ο ήρωας της δημοφιλούς σειράς κόμιξ Iron Man θα αλλάξει φύλο. Ο ζάπλουτος επιχειρηματίας και κληρονόμος του βιομηχανικού κολοσσού Stark θα αντικατασταθεί από μια έφηβη, που ακούει στο όνομα Riri Williams.

Ελάχιστα έχουν κυκλοφορήσει για την νέα σούπερ ηρωίδα, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται και ο οριστικός της «τίτλος». Πώς θα την αποκαλούν; Μήπως Iron Gal Riri; Ή κάπως αλλιώς; Το μόνο που έχει βγει από τα χείλη του Bendis είναι ότι η Riri Williams είναι μια πανέξυπνη Αφροαμερικανίδα έφηβη, η οποία εισήχθη στο MIT μόλις στα 15 της χρόνια. Εκεί, στη φοιτητική εστία, προσπαθεί πυρετωδώς να αποκρυπτογραφήσει το λογισμικό της στολής του Iron Man.

Ο Bendis, ο οποίος είναι και ο δημιουργός της «Jessica Jones» και πάλι για τη Marvel, δήλωσε πως εμπνεύστηκε τη Riri όταν δούλευε για μια τηλεοπτική εκπομπή, με θέμα τη βία στους δρόμους. «Αυτό το είδος της βίας κινητοποίησε μια νέα ηρωίδα να εγερθεί και να δράσει χρησιμοποιώντας το έμφυτο επιστημονικό της δαιμόνιο και τις ικανότητές της, οι οποίες δεν συγκρίνονται με τις δυνατότητες του Tony Stark, όταν ήταν στην ίδια ηλικία» λέει ο Bendis στο περιοδικό «Time».

Amadeus Cho - Hulk

Η στροφή της Marvel σε μη στερεοτυπικούς ήρωες και ηρωίδες δεν είναι κάτι καινούριο. Πριν από δύο-τρία χρόνια δημιούργησε μια μουσουλμάνα έφηβη σούπερ-ηρωίδα, την Ms Marvel, έναν μαύρο Captain America τον Sam Wilson και έναν Aμερικανό-ασιάτη Hulk, τον Amadeus Cho.

Sam Wilson - Captain America

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος με τις ιστορίες της Riri, αλλά πηγές της βιομηχανίας του θεάματος εκτιμούν πως τα κατορθώματα της θα γίνουν ταινία και μάλιστα πολύ σύντομα. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς