Νεκρός και πέμπτος αστυνομικός στο Ντάλας

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 09:57
UPD:12:18
euronews
A- A A+

Ένας ακόμη αστυνομικός κατέληξε μετά τους πυροβολισμούς ελεύθερων σκοπευτών σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας. Οι νεκροί αστυνομικοί είναι πλέον πέντε, ενώ έξι ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τρεις ύποπτοι είναι υπό κράτηση, ενώ ένας ύποπτος που μετείχε στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών έπεσε νεκρός.

Ο ύποπτος έχασε τη ζωή του έπειτα από τον αυτοτραυματισμό του με όπλο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Dallas Morning News και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBSDFW.

Υπενθυμίζεται ότι ένας Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στην πολιτεία Μινεσότα, ενώ ο θάνατος ενός έτερου μαύρου πολίτη την Τρίτη είχε ξεσηκώσει μαζικές διαμαρτυρίες στη Λουιζιάνα.

Διαρκής ενημέρωση Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέπτεται τη Βαρσοβία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στο Ντάλας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων 

Μετά από το αιματηρό περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχώρησε στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, ενώ το Facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή