Απορρίφθηκε ως αβάσιμη από το ΣτΕ η προσφυγή δικαστών για τη δήλωση φυλασσόμενων τιμαλφών

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 18:25
UPD:18:30
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η Ολομέλεια του ΣΤΕ με την υπ΄ αριθμ. 1468/2016 απόφασή της, έκρινε ότι η υπουργική απόφαση «δεν έχει έδαφος εφαρμογής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς».

A- A A+

Απορρίφθηκε ως αβάσιμη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των τεσσάρων δικαστικών Ενώσεων που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση, σχετικά με τις δηλώσεις πόθεν έσχες των δικαστών και εισαγγελέων, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά την δήλωση των φυλασσομένων τιμαλφών, μετρητών, κ.λπ. σε θυρίδες ή εκτός Τραπεζών.

Η Ολομέλεια του ΣΤΕ με την υπ΄ αριθμ. 1468/2016 απόφασή της, έκρινε ότι η υπουργική απόφαση «δεν έχει έδαφος εφαρμογής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς» και αυτό επιπρόσθετα  προκύπτει και από το υπόμνημα που κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, στο οποίο σημειώνουν ότι η απόφασή τους δεν αφορά στο δικαστικό και εισαγγελικό σώμα.

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Εισαγγελέων Ελλάδος και Διοικητικών Δικαστών στην προσφυγή τους στεφόντουσαν κατά ορισμένων διατάξεων της από 24.11.2015 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού  Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου  και του υπουργού Οικονομικών  Ευκλείδη  Τσακαλώτου, που καθορίζει το περιεχόμενο της δήλωσης πόθεν έσχες και της δήλωσης οικονομικών συμφερόντων, ως προς το σκέλος που αναφέρεται ότι:

δηλώνονται τα φυλασσόμενα εκτός των Τραπεζών μετρητά (πάνω από 15.000 ευρώ), τιμαλφή, πολύτιμα είδη και μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ και

δηλώνονται τα στοιχεία  των οικείων συγγενών  (ενήλικων και θετών τέκνων, αδελφών, παππούδων και γιαγιάδων,  εγγονών, κ.ά., την στιγμή που ο νόμος έχει καταργήσει την υποχρέωση αυτή.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή