Μια βραδιά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 14:51
UPD:14:58
Airbnb
A- A A+

Τη δυνατότητα να κοιμηθεί κανείς σε ένα διαμέρισμα που πλέει πάνω από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ στη Βορειοανατολική Αυστραλία, δίνει η ιστοσελίδα ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb.

Στο πλαίσιο των Night At events που εδώ και καιρό διοργανώνει και σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Pixar, για την προώθηση της ταινίας «Finding Dory», η Airbnb προσφέρει σε έναν τυχερό και τρεις φίλους του την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν σε ένα κατάλυμα το οποίο θα πλέει πάνω από τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του πλανήτη, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως Τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το άκρως ευάερο και ευήλιο διαμέρισμα διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες και κουζίνα αλλά όχι τοίχους, ώστε οι φιλοξενούμενοι να… νανουριστούν από τον ήχο των κυμάτων και να ξυπνήσουν από το φως του ήλιου.

AIRBNB

Παράλληλα, οι νικητές του διαγωνισμού θα απολαύσουν ένα γεύμα από τον Αυστραλό σεφ Νιλ Πέρι, ενώ με τη συνοδεία θαλάσσιου βιολόγου, θα θαυμάσουν τον πλούτο του βυθού.

Η Airbnb εκφράζει την ελπίδα η κίνησή της να μην συμβάλει μόνον στην προώθηση της ταινίας της Pixar, αλλά και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, λόγω των αλλαγών στο κλίμα.

Στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο συναντώνται 600 διαφορετικοί τύποι κοραλλιών, αλλά και 100 είδη μεδουσών, 3.000 διαφορετικά μαλάκια, 1.625 είδη ψαριών, 133 διαφορετικοί καρχαρίες και σαλάχια και, τέλος, 30 διαφορετικά είδη φαλαινών και δελφινιών.

AIRBNB

Το «Great Barrier Reef» απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά, ενώ εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων σε μία θαλάσσια περιοχή έκτασης περίπου 344.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή