Αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης κατά της Γ. Τσατάνη θα ζητήσει η Επιτροπή Θεσμών

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 11:37
UPD:12:51
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η απόφαση για να ζητηθεί το αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης ελήφθη με 10 υπέρ, 7 κατά και 2 «παρών» με την προεδρεύουσα Τ. Χριστοδουλοπούλου να δηλώνει αποχή.

A- A A+

Αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης κατά της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη θα ζητήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Παράλληλα επιφυλάχθηκε να προχωρήσει σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της εισαγγελέως με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όταν ολοκληρωθεί η κατάθεσή της.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου επέκρινε την κ. Τσατάνη, για παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, με αφορμή την πρωτοβουλία της να επισκεφθεί το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η κ. Τσατάνη παραδέχθηκε ότι εκείνη ζήτησε την συνάντηση από τον Δ. Παπαγγελόπουλο και ότι γνώριζε πως ο υπουργός διαφωνούσε με την ενέργειά της να αφαιρέσει την δικογραφία Βγενόπουλου από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου της επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτημα σχετικά με την διάκριση των εξουσιών και την ρώτησε: «Σας είπε ποτέ ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι 'θέλω να τον καταδικάσετε, να τον χώσετε φυλακή, θέλω να τον δω μέσα;'». Η Γ. Τσατάνη απάντησε ότι ζήτησε να δει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης λόγω των χαρακτηρισμών που εφέρετο να είχε κάνει για τους χειρισμούς της.

Η απόφαση για να ζητηθεί το αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης ελήφθη με 10 υπέρ, 7 κατά και 2 «παρών» με την προεδρεύουσα Τ. Χριστοδουλοπούλου να δηλώνει αποχή. Την πρόταση υπέβαλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης, επισημαίνοντας ότι οι πειθαρχικές διώξεις διέπονται από το καθεστώς της μυστικότητας.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου ρώτησε την κ. Τσατάνη ποιες είναι οι εις βάρος της κατηγορίες. «Δεν μπορώ να πω, υπάρχει το θέμα της μυστικότητας που ευλαβικά θέλω να τηρήσω και γι' αυτό δεν καταθέτω το έγγραφο. Συνδέεται όμως με την υπόθεση αυτή, αλλά και με διαδικαστικά θέματα, όπως ο μη σύννομος χειρισμός της δικογραφίας από εμένα», απάντησε η κ. Τσατάνη.

Με την πρόταση διαφώνησε η αντιπολίτευση. «Είμαι παντελώς αντίθετος να λάβουμε αντίγραφο της πειθαρχικής αγωγής που έγινε κατά της Γ. Τσατάνη. Αν όμως η πλειοψηφία το κάνει έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί στο αίτημα που θα υποβάλλω αμέσως μετά να ζητηθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον κ. Αγγελή», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η πειθαρχική δίωξη είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα, μόνο αν η ίδια θεωρεί ότι πρέπει, να το φέρει», σημείωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου. «Είναι στα όρια του σουρεαλισμού, όλοι συμφωνούν ότι η πειθαρχική διαδικασία είναι μυστική και όλοι λένε να ζητηθεί κάτι παράνομο», πρόσθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης. «Πρόωρο» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς το αίτημα να ζητηθεί η πειθαρχική αγωγή.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή