Συνάντηση της προέδρου της Βουλής με τον τούρκο υπ. Δικαιοσύνης

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 13:28
A- A A+

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας Τσεμίλ Τσιτσέκ, συναντήθηκε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα.

«Έχουμε παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσπάθεια που καταβάλλει η Τουρκία, στην πορεία της για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που υποστηρίζουμε την ένταξη. Το να υπηρετούν δύο γειτονικές χώρες το ίδιο νομικό καθεστώς, είναι η καλύτερη προϋπόθεση για να υπάρξουν αρμονικές σχέσεις», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο της με τον τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, επιβεβαιώθηκε το κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης που διέπει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο κ. Τσιτσέκ, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως υπάρχει ειλικρινής διάλογος ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας και πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο έλληνας ομόλογός του συμβάλλουν με τη συνεργασία τους προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ ανέφερε πως έχει ιδιαίτερη σημασία η υποστήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή