Θ. Ρουσόπουλος: Αύριο θα πληροφορηθεί ο κόσμος τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 15:07
A- A A+

Στις 18:00 αύριο το απόγευμα θα αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα στο pressroom ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αύριο στη Βουλή θα δοθεί «μια πολύ σημαντική ευκαιρία, για να πληροφορηθεί ο κόσμος συμπυκνωμένα όσα συνέβησαν στην οικονομία επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και να παρουσιαστεί το έργο της κυβέρνησης τους τελευταίους 15 μήνες, από κοινού με τον στρατηγικό της σχεδιασμό».

Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε επισης ότι «η πλειοψηφία του κόσμου τάσσεται υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών, στην προώθηση των οποίων η κυβέρνηση δίνει πρωτεύουσα σημασία» (σύμφωνα με δημοσκόπηση το 55% πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει μονιμότητα στο Δημόσιο, ενώ 58% ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα πρέπει να εργάζονται με το καθεστώς που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα), ενώ απαντώντας σε ερώτηση περί του ενδεχομένου ανασχηματισμού, ο κ.Ρουσόπουλος επανέλαβε πως «για την κυβέρνηση πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζουν οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Σε παρατήρηση τέλος, περί ακύρωσης του αιτήματος συναίνεσης μετά από την πρωτοβουλία της αυριανής κοινοβουλευτικής συζήτησης, ο κ.Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «το αίτημα για συναίνεση δεν εξαντλείται σε επίπεδο κορυφής, είναι βαθύτερο». «Η κυβέρνηση κάνει εξαντλητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΟΤΕ, ενώ επιζητούμε συναίνεση επίσης στην Παιδεία», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή