VPRC: Υπέρ άρσης της μονιμότητας των δ/υ, «όχι» στο Ευρωσύνταγμα

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 15:15
A- A A+

Προβάδισμα της ΝΔ ως προς την πρόθεση ψήφου δίνει το Βαρόμετρο του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι και της εταιρείας VPRC με το κυβερνητικό κόμμα να συγκεντρώνει το 43,5%, το ΠΑΣΟΚ το 38%, το ΚΚΕ το 7%, το ΣΥΝ το 5% και το ΛΑΟΣ το 3%.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται το 55% των πολιτών, το 58% του συνόλου υποστηρίζει ότι στις ΔΕΚΟ πρέπει να ισχύσει το εργασιακό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα, το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης, έναντι 15% που έχει αντίθετη άποψη.

Σημειώνεται ότι το 57% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 55% του ΠΑΣΟΚ, το 43% του ΚΚΕ και το 41% του ΣΥΝ τάσσονται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Οσον δε αφορά στο ενδεχόμενο αύξησης των (ασφαλιστικών) κρατήσεων, το 67% δηλώνει αντίθετο, ενώ 2 στους 10 λένε ότι πρέπει να αυξηθούν.

Αναφορικά με το Ευρωσύνταγμα, το 67% εκτιμά ότι έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, έναντι 16% που διατυπώνει αντίθετη άποψη.

Στο ερώτημα, τί θα ψηφίζατε σε περίπτωση δημοψηφίσματος, το 46% λέει «όχι» και το 31% «ναι» στη συνθήκη.

Τέλος επτά στους δέκα πολίτες έχουν αρνητική άποψη για το ευρώ, ενώ περίπου έξι στους δέκα έχουν θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή