«Πράσινο» από το Ελεγκτικό για την επένδυση στο Ελληνικό

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 15:06
UPD:18:57
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
A- A A+

Νόμιμες είναι σύμφωνα με το Ζ’  κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι τροποποιήσεις που έγιναν στο μνημόνιο κατανόησης (ΜοU)  για την έκταση στο Ελληνικό.

Με την υπ αριθμόν 175/2016 απόφασή του, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο ενέκρινε χωρίς κανένα σχόλιο ή παρατήρηση το τροποποιημένο μνημόνιο κατανόησης.

Σημειώνεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε ήδη  πραγματοποιήσει προέλεγχο του μνημονίου κατανόησης, αλλά στη συνέχεια επήλθαν τροποποιήσεις, όπως μείωση των τετραγωνικών δόμησης, κ.λπ. και για το λόγο αυτό διαβιβάστηκε εκ νέου στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο για νέο προέλεγχο.

Κατόπιν αυτών, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υπογραφή της επικαιροποιημένης σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development, που ηγείται του σχήματος που θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση παραχώρησης του Ελληνικού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των προ απαιτούμενων είναι η  16η Νοεμβρίου του 2016.

Το επόμενο βήμα είναι το έργο να περάσει από τη Βουλή, για να αρχίσουν οι εργασίες.

Εξάλλου, κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ ανέφεραν νωρίτερα ότι το Ελεγκτικό ενέκρινε χωρίς κανένα σχόλιο ή παρατήρηση τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο κατανόησης (ΜοU) με τον επενδυτή. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή