Καραμανλής με Γιούνκερ για Ευρωσύνταγμα και δημοσιονομικά της Ε.Ε.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 19:46
A- A A+

«Συναντήθηκα σήμερα με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου J. C. Juncker, με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις για την καλύτερη προετοιμασία του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 16 και 17 Ιουνίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το Λουξεμβούργο.

«Συμφωνήσαμε με τον κ. J. C. Juncker ότι η διαδικασία επικύρωσης της Συνταγματικής Συνθήκης θα πρέπει να συνεχιστεί. Βεβαίως, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα ακούσουμε αυτά που θα μας μεταφέρουν ο γάλλος πρόεδρος κ. Chirac και ο ολλανδός πρωθυπουργός κ. Balkenende για τις σχετικές εξελίξεις στις χώρες τους, θα εξετάσουμε την κατάσταση και θα πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχόλησε τις συζητήσεις μας ήταν αυτό των νέων δημοσιονομικών προοπτικών για το διάστημα 2007-2013.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Juncker ότι, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Συζητήσαμε, τέλος, σχετικά με τη διαδικασία της διεύρυνσης. Η Ε.Ε. θα πρέπει να υλοποιήσει τις αποφάσεις που έλαβε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, αλλά και όλες οι υποψήφιες χώρες, από την πλευρά τους, θα πρέπει να εκπληρώσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή