Πότε θα καταβληθούν τα μερίσματα του μετοχικού ταμείου δημοσίων υπαλλήλων

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 16:55
UPD:18:34
ΑΠΕ/ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
A- A A+

του Στέλιου Παπαπέτρου

Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την καταβολή των μερισμάτων των 280.000 δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Έμπειρα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι οι περικοπές των μερισμάτων με το νέο τρόπο υπολογισμού θα φθάσουν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και στο 34%.

Σύμφωνα με τον επίσημο προϋπολογισμό του ταμείου για το έτος 2016 το έλλειμμα του ανέρχεται στα 286,5 εκατ. ευρώ. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εργασίας προχώρησε στην αλλαγή της διοίκησης του ταμείου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας «χωρίς καταστατική πρόβλεψη επί σειρά ετών καταβαλλόταν ως Δώρο ένα μηνιαίο μέρισμα για τις εορτές του Πάσχα και ακόμη ένα για τις εορτές των Χριστουγέννων. Όμως, δεν αντισταθμίζονταν από αντίστοιχες καταθέσεις των μετόχων και βάρυναν ευθέως τα αποθεματικά κεφάλαια γιατί το Ταμείο ετησίως εισέπραττε από τους μετόχους κρατήσεις για 12 μηνιαίες αποδοχές, ενώ κατέβαλε 14 μηνιαία μερίσματα».

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση τα μερίσματα προς τους μερισματούχους του ΜΤΠΥ για το υπόλοιπο του έτους 2016 θα καταβληθούν ως εξής:

 Α. Τα μερίσματα των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου του 2016 θα καταβληθούν στην 1η Ιουλίου 2016.

Β. Τα μερίσματα των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016.

Γ. Τα μερίσματα των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Δεκεμβρίου του 2016. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή