Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jet Oil

Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 15:18
UPD:22:54
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου του Κυριάκου Μαμιδάκη.

A- A A+

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Jet Oil Κυριάκος Μαμιδάκης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο σπίτι του στον Διόνυσο, στην οδό Αχιλλέως.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου επιχειρηματία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.

Αρχικά πυροβόλησε μια φορά στον τοίχο και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος, όπως είπε, άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο γραφείο και αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η Jet Oil είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και είχε τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της, μετά από  αίτηση που υπέβαλε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, η οριστική εκδίκαση της οποίας έχει οριστεί για την 1η Νοεμβρίου.

Η Jet Oil ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη, με σκοπό την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Τα προβλήματα ρευστότητα της εταιρείας ήταν γνωστά εδώ και καιρό. Βάσει του τελευταίου ισολογισμού, του 2014, η εταιρεία παρουσίαζε συνολικές υποχρεώσεις περίπου 320 εκ. ευρώ, ενώ, απασχολούσε συνολικά προσωπικό 200 ατόμων. 

O όμιλος είχε σωρεύσει  υποχρεώσεις γνωρίζοντας μεγάλη υποχώρηση πωλήσεων, συνεπεία της γενικευμένης καθίζησης του κλάδου της εμπορίας. την πτώση στον κλάδο των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών. Οι πωλήσεις υποχώρησαν, το 2014, στα 873 εκ.ευρώ, έναντι 1 δισ.ευρώ το 2013.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή