Εγκαίνια της νέας διασυνοριακής διάβασης Ελλάδας-Βουλγαρίας στις 23/6

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 16:59
UPD:20:03
A- A A+

Τα εγκαίνια της νέας διασυνοριακής διάβασης Ελλάδας-Βουλγαρίας, στην περιοχή Εξοχή (Δράμας)- Ίλιντεν μέσω της Σήραγγας «Ελληνο-Βουλγαρικής Φιλίας», θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου.

'Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργείο Εξωτερικών, το έργο αυτό αποτελεί πρότυπο συνοριακής διάβασης για την Ελλάδα, αφού είναι και η μοναδική σήραγγα που συνδέει την χώρα μας με γείτονα χώρα.

Η σήραγγα έχει μήκος 448 μ., από τα οποία 300μ βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος και τα υπόλοιπα στο βουλγαρικό. Η σήραγγα κατασκευάστηκε με διεθνή πρότυπα αλλά και φιλικότητα προς το περιβάλλον, είναι διπλής κατεύθυνσης, διαθέτει όλες τις διευκολύνσεις, σύγχρονα συστήματα επιτήρησης, έλεγχου και ενημέρωσης και συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε (ΙΝΤΕRREG).

Παράλληλα με τη διασυνοριακή σήραγγα κατασκευάστηκαν και 800 μ. οδικής σύνδεσης-αρτηρίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ανεμπόδιστη λειτουργία της διάβασης. Το έργο αυτό περιλαμβάνει ακόμα κτήριο με αυτόνομο κέντρο ελέγχου, ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένο με τις βουλγαρικές αρχές, το οποίο διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της διάβασης. Επίσης κατασκευάζεται νέο κτήριο μεθοριακού σταθμού που θα στεγάσει τις υπηρεσίες των τελωνείων, της αστυνομίας και τον φυτοϋγειονομικό έλεγχο, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα άμεσης επέμβασης για τον χειρισμό έκτακτων περιστατικών (νοσοκομειακή υποστήριξη, πυροσβεστικά οχήματα, κ.α.).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή