Καραμανλής: Είμαστε δύναμη μεταρρύθμισης

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 20:55
A- A A+

Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής προκειμένου να προωθηθούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ζητώντας παράλληλα από το ΠΑΣΟΚ -το οποίο, όπως είπε, βρίσκεται σε σύγχυση- να πάρει θέση απέναντι στα προβλήματα και να καταθέσει τις προτάσεις του.

Ανοίγοντας τη τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο κ. Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί δύναμη μεταρρύθμισης, η οποία αλλάζει την Ελλάδα και αφήνει πίσω το χθες, έχοντας την κοινωνία στο πλευρό της.

«Είναι η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Να διαλέξει πλευρά: Είτε με το χτες, δηλαδή τη συντήρηση και την αντίδραση, είτε με το αύριο, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός κατέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «κατεργάζεται τέχνας» λόγω πολιτικής πενίας, απουσίας θέσεων και απόλυτης σύγχυσης.

Την ώρα που απαιτούνται δράσεις και τόλμη, το ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς στίγμα, είπε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι τα προηγούμενα 20 χρόνια, έγινε μεν έργο, αλλά δεν προωθήθηκαν οι αλλαγές που απαιτούσε η νέα εποχή.

«Ασχολείστε μόνο με τα προβλήματά σας, που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Η κοινωνία εύλογα αναρωτιέται. Ποιες είναι οι θέσεις σας; Ποιους, τελικά, υπερασπίζεστε; Την πλειοψηφία των πολιτών ή τις οργανωμένες και κλειστές μειοψηφίες;».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα, τις χρόνιες παθογένειες, τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα του παρελθόντος και τόνισε ότι για να ξεφύγουμε από το χθες και να έχουμε μια νέα προοπτική, απαιτούνται μεταρρυθμίσεις και σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή