Παπανδρέου: Θα παραμένει κυβέρνηση υπό ανασχηματισμό

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 21:16
A- A A+

«Αξιοθρήνητο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργικό απολογισμό για τους 15 μήνες που η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στη Βουλή, και πρόσθεσε πως αν και η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θα παραμείνει κυβέρνηση υπό ανασχηματισμό.

Με κορμό την κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την «πλαστότητα» του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει και να δεσμευτεί «χωρίς υπεκφυγές» ότι από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο δεν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα φορολογικά μέτρα.

«Είστε υπόλογοι γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη. Πείτε μου την ημερομηνία της πρώτης επένδυσης που εσείς θα εγκρίνετε. Υπάρχει έλλειμμα στις ιδιωτικές επενδύσεις. Μετά την περικοπή στις δημόσιες επενδύσεις δεν υπάρχουν έργα στην περιφέρεια», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου.

Απαντώντας στο επιχείρημα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται χωρίς πολιτικό στίγμα, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε:

«Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση και κάνουμε έναν δημοκρατικό διάλογο και θα τον συνεχίσουμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι με τις επιλογές περί εθελουσίας εξόδου, η κυβέρνηση «βάζει ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των ταμείων» - «το κάνετε γιατί είστε υπό πίεση. Τελευταία σας ελπίδα, είναι να εκποιήσετε ΟΤΕ, λιμάνια, ΟΠΑΠ, χωρίς σχέδιο και πυξίδα - και εσείς αυτά τα χαρακτηρίζετε διαρθρωτικές αλλαγές».

«Με το δόγμα διαίρει και βασίλευε, προσπαθείτε να στρέψετε πόλεις εναντίον πόλεων, εργαζόμενους εναντίον εργαζομένων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή