Βρετανία: Πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της χώρας

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 14:19
UPD:01/07/2016 10:13
REUTERS/DYLAN MARTINEZ

Επικρατέστερη υποψήφια, μετά και την απόσυρση του πρώην δημάρχου Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα, είναι η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

A- A A+

Πέντε θα είναι τελικώς οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, με τον νικητή να αναλαμβάνει και πρωθυπουργός της χώρας.

Επικρατέστερη υποψήφια, μετά και την απόσυρση του πρώην δημάρχου Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα, είναι η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι, η οποία υποστήριξε το Bremain, χωρίς ωστόσο να εκτεθεί και να συγκρουστεί ιδιαίτερα με τους υποστηρικτές του Brexit.

Έτερος υποψήφιος με δυναμική είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, βασικός υποστηρικτής του Brexit, ο οποίος θεωρείτο ότι θα στήριζε τον κ. Τζόνσον.

EURONEWS

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ο Στέφεν Κραμπ, υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, ο Λίαμ Φοξ, πρώην πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος μεταξύ 2003 και 2005 και πρώην υπουργός Άμυνας και η υπουργός Ενέργειας Άντρια Λίντσομ.

Η θέση του προέδρου του κόμματος, την οποία κατείχε ο κ. Φοξ, είναι αντίστοιχη της θέσης του γραμματέα σε άλλα κόμματα, καθώς αφορά κυρίως τη διαχείριση της καθημερινής λειτουργίας του κομματικού μηχανισμού. Αντιθέτως, ο πολιτικός αρχηγός του κόμματος φέρει τον τίτλο του Ηγέτη (Leader).

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή