Βίκτορ: Οικογένειά μου στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 12:38
UPD:12:42
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την πρώτη μεγάλη συνέντευξη ως προπονητής του Ολυμπιακού παραχώρησε ο Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος μίλησε στους ρεπόρτερ που καλύπτουν την προετοιμασία του πρωταθλητή στην Αυστρία και απάντησε σε πάρα πολλά ερωτήματα.

Ο Ισπανός τεχνικός, με παρελθόν ως ποδοσφαιριστής και στον Παναθηναϊκό, θέλησε να διευκρινίσει εξαρχής πως «σέβομαι όλο το παρελθόν, τις ομάδες που έπαιξα, τους συμπαίκτες, αλλά θέλω να είναι ξεκάθαρο: όπως έχω τη Λα Κορούνια στην καρδιά μου, έπαιξα χρόνια εκεί και ήταν η πρώτη μου ομάδα σαν προπονητής, έτσι στην Ελλάδα η οικογένειά μου είναι ο Ολυμπιακός»

Στη συνέχεια απάντησε, μεταξύ άλλων, για:

Την εικόνα από τη μέχρι στιγμής προετοιμασία«Βλέπουμε καλά πράγματα και πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι 26-27 Ιουλίου έχουμε τα προκριματικά του Champions League. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον στόχο γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο σκοπός. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το σύνολο των παικτών που βρήκαμε στην ομάδα όταν ήρθαμε. Το πρώτο μήνυμα που περάσαμε στους παίκτες είναι ότι "η ομάδα είναι πάνω απ' όλα, ότι πρώτα πρέπει να κοιτάς την ομάδα και όχι ο καθένας τον εαυτό του και μετά μέσα από την ομαδική δουλειά θα φανούν τα ατομικά στοιχεία"»

Την ετοιμότητα της ομάδας όταν θα ξεκινήσουν τα προκριματικά του Champions League: «Είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να δουλεύουμε την φυσική κατάσταση για να είναι η ομάδα έτοιμη για εκείνες τις ημερομηνίες, αλλά πρέπει να δουλεύουμε και τακτικά για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους μέσα στην ομάδα, αλλά και μέσα από την δουλειά που θα έχουμε κάνει μέχρι τότε να είμαστε έτοιμοι για να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορεί να προκριθεί»

Τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού«Πρέπει να δουλεύουμε με τους παίκτες στην προπόνηση για να μπορούν να παίξουν με διαφορετικό σύστημα μέσα στον αγώνα. Θα έχουμε πολύ διαφορετικούς αντιπάλους και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε όλους τους αγώνες. Το βασικό σύστημα που χρησιμοποιούμε είναι το 4-4-2, αλλά από 'κει και πέρα μπορεί να κάνουμε αλλαγές γιατί το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό»

Το αν θα ρίξει το μεταγραφικό βάρος στην ισπανική αγορά«Ο Ολυμπιακός είναι μία διεθνής ομάδα και δεν μπορεί να κοιτάει μόνο μία αγορά. Θα κοιτάξει όλες τις αγορές ώστε να βρει ποδοσφαιριστές όπου χρειαστεί. Το γεγονός ότι η ισπανική αγορά έχει καλούς παίκτες έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μένα, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάει παντού. Δεν θα πω ονόματα γιατί η κάθε πληροφορία που θα βγει από το στόμα μου μπορεί να κάνει πιο δύσκολη μία μεταγραφή»

Τους «πιτσιρικάδες» (Ρέτσος, Μανθάτης, Τσιμίκας, Ανδρούτσος) που λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία«Όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Ήδη έχουν πάρει τις ευκαιρίες τους. Εμάς μας αρέσει να μιλήσουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, στο χορτάρι. Οι πιο νέοι ποδοσφαιριστές δουλεύουν πολύ σκληρά και πολύ καλά, όπως κάνουν οι μεγάλοι. Δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί ότι δουλεύουν τώρα πολύ καλά. Πρέπει πάντα να υπάρχει μία βελτίωση και πρέπει να την βλέπουμε μέσα στην προπόνηση»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις