Τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων σε σύσκεψη υπό τον Αλ. Φλαμπουράρη

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 17:57
UPD:30/06/2016 10:20
EUROKINISSI
A- A A+

Η πορεία των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στις 13 περιφέρειες της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίασης της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής στο Μέγαρο Μαξίμου, με συντονιστή τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, την Τρίτη (28 Ιουνίου).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας, στις περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου έχουν ήδη υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς οι σχετικές αποφάσεις (κοινή υπουργική απόφαση έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΣΜΠΕ) προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

Στην Ήπειρο ο Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ) περιλαμβάνει και μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που θα κατασκευαστεί με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Αντίστοιχα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, οι αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν άμεσα.

Σχετικά με τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων, οι υπουργοί οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατάθεση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων.

Για την Κέρκυρα, όπου παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα με τα σκουπίδια, τονίστηκε ότι πρέπει να ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο, προκειμένου να λειτουργήσει, προσωρινά, ξανά ο ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων μηνών, σύμφωνα με το υπουργείο Επικρατείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή