Μπράουν: Εργατικό Κόμμα με προοπτική εξουσίας ή κόμμα διαμαρτυρίας;

«Πιστεύω ότι ο Κόρμπιν θα φύγει»
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 17:44
UPD:17:52
EPA/ANDY RAIN

Μιλώντας στο Εδιμβούργο, ο κ. Μπράουν ανέφερε ότι το ζήτημα που τίθεται είναι εάν το Εργατικό Κόμμα θα είναι κόμμα εξουσίας ή κόμμα διαμαρτυρίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο τέως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην ηγέτης του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος Γκόρντον Μπράουν κάλεσε ουσιαστικά σε παραίτηση τον νυν ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, καλώντας το κόμμα να μην μετατραπεί σε φορέα «διαμαρτυρίας ενάντια στην παγκοσμιοποίηση».

Μιλώντας στο Εδιμβούργο, ο κ. Μπράουν ανέφερε ότι το ζήτημα που τίθεται είναι εάν το Εργατικό Κόμμα θα είναι κόμμα εξουσίας ή κόμμα διαμαρτυρίας.

«Είτε το Εργατικό Κόμμα θα μετατραπεί σε ένα κόμμα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση είτε θα γίνει ένα κόμμα που θα μπορεί να πείσει τον λαό ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη χώρα», ανέφερε ο κεντροαριστερός ευρωπαϊστής πρώην ηγέτης, φανατικός υπέρμαχος του Bremain, που όμως ηττήθηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

«Δεν νομίζω να παραμείνει στην ηγεσία ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Πιστεύω ότι θα φύγει. Αλλά το ζήτημα είναι πώς οι Εργατικοί θα γίνουν ξανά κόμμα με κυβερνητική προοπτική», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή