«Η ασπίς και το συμπόσιο» σε όλη την Ελλάδα

Διαχρονική σάτιρα, μέσα από τη σύνθεση των έργων του Μενάνδρου και του Λουκιανού
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 09:10
georgapap

Η διαχρονική αυτή σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων», που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν, είναι μια σύνθεση των έργων του Μενάνδρου και του Λουκιανού, τα οποία παρουσιάζονται σαν μια ενιαία παράσταση.

A- A A+

Μια θεατρική παράσταση επιχειρεί να ερμηνεύσει τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων παθών μας, προσφέροντας όχι μόνο αβίαστο γέλιο, αλλά και μια γλυκόπικρη αίσθηση στους θεατές, οι οποίοι συμπράττουν διαδραστικά σε όλη τη διάρκεια του έργου.

Με τίτλο «Η ασπίς και το συμπόσιο», η αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων, που, αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία», μια μεγάλη υπερπαραγωγή της εταιρείας «Ανθός», ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

GEORGAPAP

Η διαχρονική αυτή σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων», που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν, είναι μια σύνθεση των έργων του Μενάνδρου και του Λουκιανού, τα οποία παρουσιάζονται σαν μια ενιαία παράσταση.

Τη μεταγραφή και την απόδοση των έργων, που παρουσιάζονται σαν μια ενιαία παράσταση στα νέα ελληνικά, έκαναν ο Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος (Λουκιανός). Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και ο  Γιώργος Παπαθεοδώρου (Λουκιανός).

GEORGAPAP

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, υπάρχει υποδομή από την παραγωγή, έτσι ώστε, την παράσταση να μπορούν να  παρακολουθήσουν ΑΜΕΑ, σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα για κωφούς και ακουστική περιγραφή για τυφλούς, καθώς και υπότιτλοι.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την υποστήριξη και την αιγίδα των ΕΟΤ, Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού, Εξωτερικών, της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας και του Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας.

GEORGAPAP
Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφής - Γιώργος Παπαθεοδώρου, απόδοση κειμένου: Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) - Παναγιώτης Δημητρόπουλος (Λουκιανός), χορογραφία: Έρση Πίττα, μουσική: Νίκος Πλατύραχος, σκηνικά - κοστούμια: Χρήστος Ανδριόπουλος, φωτισμός: Τάκης Ποδαρόπουλος, παραγωγή: Ανθός - Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης», διερμηνεία νοηματικής: Στράτος Πατρινός. Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Παναγιώτης Γιωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, Ιουστίνη Ματσιάσεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση.

Πρόγραμμα περιοδείας

1 Ιουλίου: Μεσσήνη - Αρχαίο Θέατρο

2 Ιουλίου: Ηλεία - Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας

6 Ιουλίου: Πρέβεζα - Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης

9 Ιουλίου: Κοζάνη - Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

16 Ιουλίου: Αθήνα - Θέατρο Πέτρας

25 Αυγούστου: Λάρισα - Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς