Γ. Μπαλάφας: Αντιδημοκρατική η άρνηση Κυρ. Μητσοτάκη για απλή αναλογική

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 14:32
UPD:14:33
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς με μια αντιδημοκρατικότητα η οποία τον διακρίνει λέει ότι αυτό είναι ακυβερνησία», είπε ο κ. Μπαλάφας (φωτ. αρχείου) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FM» .

A- A A+

Για αντιδημοκρατικότητα στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου κατηγορεί τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, επισημαίνοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

«Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς με μια αντιδημοκρατικότητα η οποία τον διακρίνει λέει ότι αυτό είναι ακυβερνησία», είπε ο κ. Μπαλάφας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FM» και πρόσθεσε ότι «εγώ είδα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις δημοσκοπήσεις και από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ΝΔ ψηφοφόρων τίθεται υπέρ της απλής αναλογικής».

Ο κ. Μπαλάφας επέκρινε όσους τάσσονται υπέρ της άποψης ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής θα δυσχεραίνει το σχηματισμό κυβερνήσεων και πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε ακυβερνησία, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, σχημάτισε κυβερνήσεις συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους.

«Εμείς που πήραμε 36% κάναμε συνεργασίες και προχωρήσαμε. Γιατί είναι πρόβλημα οι κυβερνήσεις συνεργασίας όταν ο λαός σου λέει από το 2012 και μετά τουλάχιστον ότι δεν θέλουμε μονοκομματικές αλλά κυβερνήσεις συνεργασιών», τόνισε.

Υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις που ψήφιζαν εκλογικούς νόμους λίγο πριν τις εκλογές για λόγους σκοπιμότητας η σημερινή κυβέρνηση έβαλε το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου σε πολιτικά ουδέτερη περίοδο.

Εξάλλου, στο ερώτημα αν συμφωνεί με τη διατήρηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, ο υφυπουργός είπε ότι «ο κοινός παρονομαστής εν πολλοίς της πλειοψηφίας των κομμάτων ήταν απλή αναλογική και ψήφος στα 17. Στα υπόλοιπα ζητήματα υπάρχει διχογνωμία και θα τα συζητήσουμε σε δεύτερο χρόνο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή