Περιχαρακωμένη «Παρέλαση» εγκλωβισμένων ηρώων

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, στο Βijoux de kant hood
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 17:40
harisgermanidis.com
A- A A+

Μετά την παρουσίασή του ως μέρος της «Τριλογίας της πόλης» στο Φεστιβάλ Αθηνών 2014, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, «Η παρέλαση», επιστρέφει από την ομάδα «Χρώμα» και τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Χατζή.

Η παράσταση, στην οποία ακούγεται μελοποιημένη ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη, παρουσιάζεται στο Βijoux de kant hood, τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 9.15 το βράδυ, αλλά και σε νέες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα, και η είσοδος θα πραγματοποιείται με ελεύθερη συνεισφορά.

Ονειρεύονται τη στιγμή της απελευθέρωσης

HARISGERMANIDIS.COM

Περιχαρακωμένοι στη φαινομενική ασφάλεια του οριοθετημένου περιβάλλοντός τους και της επαφής με οικεία πρόσωπα, μακριά από κάθε εξωτερική απειλή, αλλά, ταυτόχρονα, γοητευμένοι από το «έξω», οι ήρωες της «Παρέλασης» ονειρεύονται τη στιγμή της απελευθέρωσης, εσωτερικής, νοητικής και πραγματικής. Εγκλωβισμένοι στον χώρο, στα προσωπικά τους αδιέξοδα και στον ανυπέρβλητο φόβο τους να δράσουν, ακροβατούν ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μνήμη, προσωπική, συλλογική, πολιτική. Μία μνήμη, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Ταυτότητα παράστασης

HARISGERMANIDIS.COM

Σκηνοθεσία - φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής, διαμόρφωση σκηνικού χώρου - ενδυματολογική επιμέλεια: ομάδα «Χρώμα», πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σπύρος Γραμμένος, επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου, ηχητικός σχεδιασμός: Μάνος Στάγιας, φωτογραφίες και βίντεο: Χάρης Γερμανίδης, οργάνωση παραγωγής - επικοινωνία: Μαρία Παπαγιαννάκη. Παίζουν: Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Μαλλούχου.

Πληροφορίες

Βijoux de kant hood: Αθηνάς 10 (3ος όροφος) - Μοναστηράκι. Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά. Κρατήσεις θέσεων: τηλεφωνικά:  6944 094787 (13.00 - 21.00), ηλεκτρονικά: facebook Bijoux de kant hood.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς