Σκληρή επίθεση στον Πρωθυπουργό από τον Γιώργο Παπανδρέου

Ο πολιτικός δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως ρεπόρτερ ή σχολιαστής και να είναι αντικείμενο κατανάλωσης στα τηλεοπτικά παράθυρα
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 12:36
A- A A+

«Η κυβέρνηση είναι χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο και χωρίς αύριο. Πάσχει από το σύνδρομο της απογραφής και του βασικού μετόχου και οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, εξαπολύοντας επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση (ασφαλιστικό κ.α.) ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «υποθήκευση του οικονομικού μέλλοντος της χώρας», καθώς και για «μεταλλάξεις και προχειρότητα σχεδιασμού» με αφορμή τη ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών, ενώ μίλησε για «Δον - Κιχωτισμούς» του κ. Καραμανλή.

Εν όψει της διαπραγμάτευσης για το Δ' ΚΠΣ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προαναγγελία υποχώρησης της κυβέρνησης και αναρωτήθηκε εάν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση με επικοινωνιακά τρικ. Όπως είπε, ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τη διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα κονδύλια του Δ' ΚΠΣ ως «ευρωπαϊκή αγγαρεία», επισημαίνοντας πως ο κ. Καραμανλής έχει κατεβάσει τον πήχυ των ελληνικών προσδοκιών.

Όπως επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή έδειξε πως τέλειωσε ο μύθος των ανεπαρκών υπουργών και του πρωθυπουργού που είναι υπεράνω. «Οι ευθύνες ανήκουν στον ίδιο τον κ. Καραμανλή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στα εσωκομματικά, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι καθυστέρησε να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική ομάδα και διαβεβαίωσε πως τώρα που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ θα έχει την ευκαιρία για συχνότερη επαφή (και προσωπική) με τους βουλευτές του Κινήματος.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι εκτός από συναδέλφους τους θεωρεί και συνεργάτες. Εξήρε τη συλλογική δουλειά που έγινε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Κινήματος.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο πολιτικός δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως ρεπόρτερ ή σχολιαστής και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο κατανάλωσης στα τηλεοπτικά παράθυρα.

«Εμείς αλλάξαμε τον τόπο, σήμερα αλλάζουμε τους εαυτούς μας για να αλλάξουμε και πάλι τον τόπο», τόνισε ο κ. Παπανδρεου εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή