Βόλεϊ: Προκρίθηκε στο φάιναλ 4 του World League η Εθνική

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 18:24
UPD:18:26
INTIME SPORTS
A- A A+

Η Εθνική Ανδρών έχασε χθες βράδυ για πρώτη φορά στο φετινό World League και προς το παρόν φάνηκε να μπαίνει σε περιπέτειες, αλλά τελικά προκρίθηκε στο φάιναλ 4 της Γερμανίας πριν καν ολοκληρώσει απόψε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο.

Η αρχή έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής με την ήττα του Μαυροβουνίου στο τάι μπρέικ από την Τυνησία. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν νικήσει το Μεξικό απόψε 3-0 και η Ελλάδα ηττηθεί 0-3 από τους Σλοβένους, θα έχει χειρότερο συντελεστή σετ (16-11 έναντι 12-8 της Ελλάδας).

Νωρίς το πρωί τέθηκε νοκ άουτ ακόμη ένας αντίπαλος, καθώς ακολούθησε η ήττα της Ισπανίας από τη Γερμανία με τους Ίβηρες να υποβιβάζονται την επόμενη χρονιά στο European League.

Το τελευταίο αποτέλεσμα που ζητούσε η Εθνική ομάδα ήταν είτε ήττα της Ταϊπέι από το Καζακστάν είτε να χάσει τουλάχιστον ένα σετ προκειμένου να είμαστε καλύτεροι στην ισοβαθμία, κάτι που έγινε καθώς επικράτησε με 3-1 και έχει ρεκόρ 4-2 νίκες, 12 βαθμούς αλλά 13-9 σετ.

Αυτό που απομένει λοιπόν είναι το ποια θέση θα πάρει η Εθνική ομάδα στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας και με ποιο αντίπαλο θα αγωνιστεί στον ημιτελικό.

Με νίκη 3-0 ή 3-1 επί των Σλοβένων θα τους ξαναβρούμε στο δρόμο μας την ερχόμενη Παρασκευή στη Φρανκφούρτη καθώς θα είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι και η τέταρτη ομάδα θα είναι λογικά η Βενεζουέλα, εκτός κι αν ηττηθεί από την Τυνησία κι έτσι βρεθεί στο Final 4 μία εκ των Ταϊπέι, Μαυροβούνιο.

Σε περίπτωση ήττας με καθαρό σκορ και νίκης της Βενεζουέλας, τότε η Εθνική θα πάρει την τρίτη θέση και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την οικοδέσποινα Γερμανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις