Αναγκαστική προσγείωση Canadair στη Βοιωτία

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 11:38
UPD:27/06/2016 11:56
Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας
A- A A+

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε πυροσβεστικό αεροπλάνο, τύπου Canadair, το οποίο επιχειρούσε στη Βοιωτία, για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Στεφάνη.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα του πύρινου μετώπου. Οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. 

To Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συγκρότησε ήδη, ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος. 

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το βράδυ, με την πυροσβεστική υπηρεσία να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τη θέσει υπό έλεγχο.

ΕΡΤ

Στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν οκτώ αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. 

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος του πευκοδάσους, ενώ οι ισχυροί άνεμοι κάνουν αντίξοο το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.

Προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. 

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή