Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για Εφέδρους Υψηλής Ετοιμότητας

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 19:34
A- A A+

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τους Εφέδρους Υψηλής Ετοιμότητας (ΕΦ.Υ.ΕΣ.). To ν/σ προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση Στρατιωτικών Μονάδων στις παραμεθόριες περιοχές, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ή σε περιόδους κρίσης, για τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κριτήριο πρόσληψης είναι ο ενδιαφερόμενος να κατοικεί μόνιμα στην περιοχή και να είναι άνεργος, ενώ οι έφεδροι θα καλούνται για εκπαίδευση μία έως δύο φορές το χρόνο από ένα έως τέσσερις μήνες.

Για φέτος προβλέπεται να προσληφθούν 1.100 έφεδροι, τον επόμενο χρόνο 2.200, ενώ μετά το 2007 μπορεί να φθάσουν και τις 30.000.

Πάντως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το ν/σ, χαρακτηρίζοντας το ρουσφετολογικό, πρόχειρο και αποσπασματικό.

Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στις Ενοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας. Οπως ανέφερε, όποιος προμηθευτής δεν θα είναι συνεπής με τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα διαγράφεται και δεν θα μπορεί να συνδιαλέγεται με το υπουργείο. Παράλληλα, θα προβλέπεται ότι η συμφωνία για τα αντισταθμιστικά ωφέλη θα προηγείται της κύριας σύμβασης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή